De Ziua Egalității de Șanse. Să fim egali sau alții sunt mai egali decât noi?

Astăzi, 8 mai, este Ziua Egalității de Șanse. Dar nu doar azi trebuie să dăm o șansă tuturor și să oprim discriminarea.

Cel mai recent caz de discriminare apărut în mass-media a fost la adresa familiei. Dar cum să ne formăm o idee despre ce înseamnă familie când nici măcar nu suntem hotărâți cum să definim acestă noțiune în Constituție? Deocamdată referendumul pentru definirea familiei nu este stabilit, dar se pare că va fi organizat în curând.

Ceea ce putem spune sigur este că nu se poate să precizăm numărul de persoane din care poate fi formată familia, deși ne-am obișnuit să gândim eronat că familia este definită de doi adulți și nu mai mult de 2 copii.

Iar pentru că din familia ei lipsește un adult, nu înseamnă că Raluca Zdrobiș și cei doi copii nu sunt o familie. Totuși, acestă familie monoparentală nu beneficiat de un pachet de cinema denumit ʺFamilyʺ.

Greșeala a apărut din pricina faptului că nu poți să numești un pachet „Family” dacă intenționezi să îl limitezi la un anumit număr de persoane. Numele ar trebui să specifice că este adresat unui anumit număr de membri.

sursa: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Am aflat astăzi, cu stupoare, că eu și cei doi copii din dotare nu formăm o familie[….]am cerut un Pachet Family. […]Hollywood Multiplex are aceste două pachete dedicate familiilor cu unul sau doi copii […] trebuie să fie o mamă și un tată ca să se poată beneficia de această ofertă. Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…Eu, mamă singură de mulți, mulți ani, am încercat să o înduplec și să îi explic că și noi, deși nu există decât un adult în ecuație, tot familie ne numim. Că matematică simplă spune că: două bilete pentru copii și doar unul pentru un adult sunt mai ieftine decât două bilete pentru adulți și unul singur de copil…datorită prețului redus la biletele pentru copiii sub 12 ani. Oricâte argumente aduceam eu, doamna de la bilete a rămas fermă pe poziții – nu se poate” a scris mămica pe blog.

După ce și-a dat seama de greseală, conducerea cinematografului a lansat o gamă de pachete care să se potrivească și altor familii și să nu fie discriminatorii.

sursa: mediartv1.freenode.ro

„Ne cerem scuze, incidentul prin care a trecut doamna Raluca Zdrobiș este unul regretabil. Ne întristează faptul că dânsa s-a simțit discriminată și marginalizată în cinematograful nostru.
Intenția Hollywood Multiplex este de a oferi pachete promoționale pentru tot publicul nostru, iar denumirea acestora este generică. Este o practică comercială comună pieței operatorilor de cinema din România.  În cazul pachetului Family, oferta este valabilă pentru doi adulți și un copil sau doi adulți și doi copii – în cazul celor dintâi, pot fi mamă, tată, bunic, mătușă, unchi, prieteni, apropiați etc”,  a declarat conducerea Cinematografului, conform Digi24

După această schimbare, mămica poate spune că a făcut primul pas în schimbarea modului în care este privit un concept.

„Mă bucur că mesajul meu a fost auzit și nu a rămas fără răspuns. Faptul că Hollywood Multiplex a înțeles cu adevărat problema și a reușit într-un timp atât de scurt să se mobilizeze și să modifice oferta mi se pare extraordinar.  Chiar dacă poate părea un pas mic acum, este un pas care anunță o schimbare, în primul rând de mentalitate, în ceea ce privește familia monoparentală. Un pas spre normalitate!”, spune Raluca Zdrobiș, pe blogul beautybyjules.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *