Curiosul caz al domnului Niemeyer: Se autoproclamă cancelarul în exil al Germaniei

Războiul declanșat de Putin în Ucraina afectează întregul continent și dă naștere la anomalii și crize de nebănuit până acum, scrie Editiadedimineata.ro.

Astfel apar tot felul de personaje obscure, însetate de putere și imagine. Unul dintre ele este Ralph T. Niemeyer. Până la izbucnirea războiului, despre Niemeyer se vorbea doar cu ”ex”. Era cunoscut drept ex-jurnalist, ex-consilier financiar și ex-soț al Sahrei Wagenknecht, lider marcant al partidului de extremă stânga, Die Linke, continuatoarea socialismului din Republica Democrată Germană (RDG).

Interesant e că atât extrema stângă, cât și extrema dreaptă din Germania, Alternativa pentru Germania (Afd), militează pentru “pace”, împotriva implicării Germaniei în război și în principiu pentru tot ce cere Moscova.

Niemeyer e un personaj foarte activ. A candidat în trecut la un post de parlamentar în Bundestag, iar de câțiva ani este o voce centrală la protestele împotriva restricțiilor Covid-19. Conform revistei germane Focus, el se declară un anticapitalist convins.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *