Facebook, Amazon și Microsoft își sfătuiesc angajații să lucreaze de acasă

De când epidemia de coronavirus continuă să se răspândeasca de-a lungul statului Washington, Amazon, Facebook și Microsoft și-a sfătuit personalul din zona Seattle să lucreze din propria reședintă în următoarele câteva săptămâni

Această decizie a fost luată după ce oficialii statului Washington au îndrumat companiile să ia măsuri preventive, cum ar fi munca de acasă. O declarație a unui oficial din sănătate susține că aceste măsuri pot reduce numărului de muncitori infectați cu virusul COVID-19 și poate ajuta cu minimizarea absenteismului cauzat de virus, conform theguardian.com.

Amazon a trimis miercuri seara un mesaj tuturor salariaților săi pentru a le recomanda să lucreze de acasă pănă la sfârșitul lunii Martie. Compania transmite: ”Toate echipele sunt diferite și nu toate activitățile pot fi  efectuate de acasă, vă rog discutați cu managerul sau echipa dumneavoastră pentru a stabili așteptările serviciilor de la distantă”.

Măsura vine după ce Amazon a anunțat marți că unul dintre angajații săi din Seattle a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Conform unui mesaj din interior, individul a mers acasă simțindu-se rău în ziua de 25 februarie și nu a mai venit la birourile companiei încă de atunci. Persoana este momentan în carantină.

Și Facebook a trecut printr-o situație similară, după ce un salariat de la birourile Facebook din Seattle a contactat virusul: rețeaua de socializare a închis acea locație până la sfârșitul săptămânii. Ultima dată când persoana respectiva și-a vizitat locul de muncă a fost pe 21 februarie.

Și Microsoft și-a sfătuit angajații să încerce să limiteze activitatea desfășurată în sedii. Totodată, compania a recomandat ca oamenii care vin totuși la muncă să-și limiteze interacțiunile cu ceilalți, să facă întâlnirile de afaceri căt mai scurte și să păstreze distanța de celelalte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *