Acuzațiile lui Trump la adresa Google, demontate. Dovezile s-au dovedit a fi false

După numeroasele atacuri lansate la adresa presei – că ar împrăștia știri false despre persoana sa -, Donald Trump a pornit în urmă cu ceva timp un atac și la adresa companiei Google.

Totul a început de la un filmuleț distribuit pe Twitter de șeful statului și alți conservatori cunoscuți, care ar dovedi faptul că Google a promovat în timpul mandatelor lui Barack Obama aparițiile live ale președintelui american, însă acest fenomen s-ar fi oprit odată cu ocuparea Casei Albe de către Donald Trump, conform Gizmodo.com.

Publicația menționată subliniază faptul că captura de ecran pare a fi preluată de pe serviciul de arhivare online Wayback Machine, însă Google a dezmințit informațiile, afirmând că nu au publicat primul discurs al lui Donald Trump în fața Congresului, dar nici pe cel al lui Obama, întrucât acesta este adresat doar congressmanilor, chiar dacă popular este categorisit drept un discurs despre Starea Națiunii.

”În ziua de 30 ianuarie 2018, am evidențiat transmisiunea live a discursului despre Starea Națiunii a președintelui Trump pe pagina principală a google.com. Istoric vorbind, nu am promovat primul discurs adresat Congresului de către un nou președinte, care tehnic nu este un discurs despre Starea Națiunii. Ca rezultat, nu am inclus pe google.com o promovare a discursului din 2009 (n.r. – a lui Obama) sau 2017 (n.r. – a lui Trump)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, îndrumând instituțiile de presă spre un post publicat pe Reddit în categoria r/The_Donald.

Imaginea arată clar pagina principală a motorului de căutare Google care afișează anunțul: ”Live! Urmărește discursul președintelui Trump despre Starea Națiunii pe YouTube”.

Gizmodo.com a descoperit și că unul dintre capturile de ecran din videoul publicat de Trump este un fals, întrucât la vremea la care ar fi fost public (2016), Google își schimbase de aproximativ un an logo-ul.

Mai mult, administratorul serviciului de arhivare online Wayback Machine a trimis mai multe link-uri cu pagina principală a Google cu anunțul despre discursul lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *