Cum a primit opinia publică decizia lui Iohannis, prin ochii Sidoniei Bogdan: Jucăm pe terenul subiectivității
Opinia publică s-a aprins odată cu anunțul făcut de Iohannis prin purtătorul său de cuvânt, cu privire la semnarea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.
Mediastandard.ro a luat legătura cu jurnalista Sidonia Bogdan, ce a și comentat pe Facebook evenimentul de luni dimineață, pentru a afla dacă au fost sau nu de înțeles reacțiile din mediul online.
”Fiecare cu părerile lui. E un moment tensionat pentru că subiectul e foarte sensibil. Nu pot să comentez fiecare reacție în parte”, a subliniat ziarista.
În plus, întrebată dacă nu este exagerată abordarea unora dintre formatorii de opinie, care au îndemnat la nerespectarea hotărârii Curții Constituționale, Sidonia Bogdan a răspuns: ”Depinde cine interpretează acest cuvânt. Unora li se pare exagerat pentru că consideră nedreaptă decizia CCR, alții se poziționează în favoarea deciziei președintelui, na – e democrație. Fiecare se poziționează după cum crede.”
Cu privire la abordarea presei privind acest subiect, jurnalista a subliniat că aceasta este subiectivă, dat fiind faptul că fiecare are afinități politice diferite.
”Obiectivitate sau subiectivitate se referă la speciile de informare ale jurnalismului. Aici e o chestiune de poziționare care ține foarte mult cont de opiniile politice ale fiecăruia. Jucăm pe terenul subiectivității. Deciziile CCR trebuie respectate și marea majoritate a actorilor care au comentat au spus exact asta: că într-adevăr deciziile trebuie respectate. Nu am văzut foarte mulți care să conteste obligativitatea deciziilor CCR. Sunt nemulțumiți de faptul că, odată cu decretul de revocare dat de președinte, apare o a doua problemă, care încă este nerezolvată, privind procedura de numire la șefia DNA. Sunt două teme într-una”, a concluzionat Sidonia Bogdan.
Articole asemănătoare
GDPR-ul a intrat în vigoare. Dar înțelege cineva ceva din el? Și dacă da, ce?
Un jurnalist rus de investigații, bătut de un necunoscut. Modul de operare al atacatorului, similar cu alte agresiuni asupra disidenților
Zeci de mii de postări care dezinformau în legătură cu războiul din Ucraina, eliminate de Twitter
Evoluția unei publicații germane: de la forum de conspirații la fabrică de dezinformare
Presa online, instrument de manipulare?