Conturile false, mai greu de detectat. Boții s-au adaptat discursului uman
Dacă până acum, detectarea conturilor false de social media era relativ ușoară (întrucât limbajul folosit în postări era fie plastic, lipsit de emoție, fie greșit gramatical), această activitate a devenit din ce în ce mai dificilă.
Conform unui studiu realizat de un cercetător de la Universitatea din California de Sud și citat de Biziday, boții au evoluat, adaptându-se discursului uman.
Realizatorul raportului, Emilio Ferra, susține că această modificare de strategie a inteligenţei artificiale a dus la prelungirea “vieții” unui bot pe o rețea de socializare.
„Acești roboți AI supraviețuiesc mai mult pe platformele de socializare și pot crea rețele bot, care împing aceleași mesaje. Pentru a detecta rețelele bot, am dezvoltat metode de identificare a conturilor care par sincronizate și, luând în considerare lucruri precum hashtag-urile și cuvintele cheie pe care le propagă, le putem izola”, precizează cercetătorul.
Mai mult decât atât, printre temele promovate în ultima vreme de către conturile false se numără teorii ale conspirației despre COVID, care susțin că pandemia a fost planificată, dar și țintirea grupurilor periferice din rândul susținătorilor celor două partide americane. În ciuda faptului că numărul de boți a fost constant mai mic decât cel al utilizatorilor reali, anumite evenimente politice au determinat creșterea activității ilegale.
Articole asemănătoare
NATO a evacuat 100.100 de persoane din Afganistan, printre care și colaboratori. România nu se află pe listă
Elon Musk aruncă Twitter în criză, din nou. Conturi amplificate în secret și schimbări pentru ”blue tick”
Echo chambers s-ar putea să nu fie în spatele polarizării de pe social media
Uniunea Jurnaliștilor și Lucrătorilor Mass-Media din Rusia a fost dizolvată forțat
Nici articolele despre tunelele din Bucegi nu mai sunt ce-au fost. Astăzi: cazul argumentpress.ro