Propunerea Partidului Național Liberal pentru șefia interimară a TVR este jurnalista Ramona Săseanu, de la TVR Craiova. Decizia pare susținută și de USRPLUS, care a propus în schimb un nume pentru funcția de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR): Liviu Popescu.
Activitatea Ramonei Săseanu
Ramona Săseanu se află în presă din 1995, când a fost angajată la un post local de radio. Ulterior, în 1998, s-a mutat la ProTV ca reporter în București și, ceva mai târziu, ca și corespondent al postului în zona Olteniei. Din 2001 activează în cadrul TVR Craiova, fiind reporter și prezentator al unei emisiuni de sănătate, conform Hotnews.
Mai mult decât atât, aceasta s-ar fi aflat în conflict cu organizația PSD locală, după ce a publicat pe pagina personală de Facebook o imagine cu locul inaugurării drumului expres Craiova- Pitești, în 2019. Săseanu a afirmat că, la o zi de la festivități, zona era pustie: dispăruseră muncitorii, utilajele și chiar bordurile.
La acel moment, TVR Craiova a emis un comunicat prin care se delimita de „informațiile false” postate de reporterul TVR.
În plus, jurnalista ar fi picat două concursuri interne, unul în 2012, pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova, și altul în 2013, pentru funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova. G4Media notează că, în timpul examinării, aceasta a recunoscut că emisiunile pe care le-a realizat au fost cu tematică medicală, nefiind nici măcar familiară cu regulile elementare de campanie electorală.
Tot în timpul examinării din 2013, publicația citată anterior scrie că Săseanu le-a vorbit celor prezenți despre ”municipii de județ”.
Interviul controversat cu ”Vrăjitoarea Elena”
Alte publicații au remarcat că Săseanu a realizat, în 2015, un interviu controversat cu o vrăjitoare, ale căror capacități nu le punea la îndoială. G4Media scrie că, la câteva luni de la materialul de 12 minute difuzat pe TVR 3, ”Vrăjitoarea Elena” a fost vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune, fiind judecată în prezent în Ploiești.
În cadrul interviului, vrăjitoarei i se pun întrebări despre ”har” și ”energiile” cu care vindecă persoane suferinde. Libertatea notează chiar că Săseanu o deosebește pe ”Vrăjitoarea Elena” de alte persoane care ar avea puteri similare, întrebând dacă „există oameni care nu au aceste puteri și încearcă să păcălească oamenii?”.
Mai mult decât atât, întrebări există și în jurul studiilor prezentatoarei TV. EVZ scrie că, deși pe site-ul oficial al TVR Craiova, Săseanu este prezentată ca fiind „licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universității din Craiova”, deși CV-ul acesteia arată că ea a terminat aceeași specializare însă nu la Univeristatea publică, ci la facultatea privată Hyperion.
Sursa mai precizează că numele reporterului nu este cunoscut în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti, acolo unde ar studia un master: „Cadre universitare din Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării neagă că o persoană cu numele de Săseanu Ramona ar fi înscrisă în prezent la cursurile de masterat așa cum aceasta se prezintă pe site-ul oficial al TVR-Craiova”.
Săseanu, propunerea PNL. USRPLUS primește SRR
Adevărul scrie că, întrebat de Florin Roman, vicepreședintele PNL, propunerea cărei organizații este Ramona Săseanu, Ludovic Orban ar fi refuzat să răspundă. Totuși, G4Media notează într-un alt articol că surse din interiorul Partidului Național Liberal au declarat că numele lui Săseanu a fost înaintat liderului de partid de către deputatul de Dolj Nicolae Giugea.
De cealaltă parte, conducerea radioului public ar reveni partenerilor de coaliție de la USRPLUS. Surse liberale au precizat pentru Ziare.com că Coaliția de guvernare a căzut de acord cu privire la împărțirea instituțiilor: „Am ajuns cumva la un consens pe cele două poziții. Marți va avea loc o ședință de plen comun a Senatului și Camerei Deputaților pentru a merge înainte cu schimbarile de la Radioul Public și TVR. Aici situația este ca și rezolvată”.
”Situația ca și rezolvată” se referă la respnigerea raporatelor de activitate ale celor două instituții media de stat, care vor fi votate marți în plenul Parlamentului. Votul negativ primit de SRTv și SRR va duce automat la schimbarea conducerii, funcții ocupate în prezent de Doina Gradea, respectiv Georgică Severin.
Leave a Comment