Anglia vrea ca G7 să ia în considerare un mecanism de combatere a propagandei rusești

Grupul celor Șapte va lua în considerare un mecanism prin care să combată propaganda rusă, a afirmat ministrul britanic de externe, Dominic Raab.

În cadrul reuniunii (3-5 mai), Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii vor discuta despre efectele pandemiei de COVID-19 și redresarea economică. Totuși, Anglia cere partenerilor și introducerea unor măsuri care să limiteze urmările acțiunilor propagandistice desfășurate de Kremlin, conform Reuters.

„Așa că, atunci când vedem aceste minciuni și propagandă sau știri false, putem – nu doar individual, ci să ne reunim pentru a oferi o respingere și, sincer, pentru a oferi adevărul, pentru oamenii din această țară, dar și din Rusia sau China sau din întreaga lume”, a spus Raab, vorbind despre mecanismul propus de Regatul Unit.

Mai mult decât atât, Anglia va prezenta un studiu finanțat de MAE care arată că ”trollii” ruși țintesc presa vestică, în încercarea de a „influența opinia publică” în susținerea Rusiei privind agresiunile la adresa Ucrainei, a mai spus Raab pentru Sunday Times, conform Europa Liberă.

Până în 2014, Rusia făcea parte din Grupul celor Opt cele mai dezvoltate state din lume, însă aceasta a fost exclusă ca urmare a anexării Peninsulei Crimeea.

În răspuns la afirmațiile făcute de Raab, ministrul rus de Externe a afirmat pe social media că „este timpul să ne gândim de ce țările care sunt bolnave până la capăt cu propagandă și care au folosit-o de mai multe ori pentru a justifica intervenția armată și răsturnarea guvernelor (…) acuză țara noastră de propriile lor păcate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *