Cum vede presa chineză România: între banalități și aliat SUA, membru NATO

În ciuda relațiilor pe care China și România le-au avut în ultimii ani, Bucureștiul interzicând Chinei și comapniei Huawei, prin lege, să participe la dezvoltarea rețelei sale 5G, presa chineză se limitează să vorbească despre țara noastră doar din perspectiva de aliat al SUA și membru NATO.

O analiză realizată de Expert Forum (EFOR) timp de șapte luni relevă faptul că România nu prezintă interes în mod deosebit pentru Beijing, jurnaliștii chinezi rezumându-se fie la banalități, precum evenimente sportive, fie la statutul pe care îl are în cadrul Alianței Nord-Atlantice, relatează G4Media.ro.

Raportul indică că România este invocată în presa din China în contextul articolelor „care se opuneau agendei occidentale și acțiunilor NATO în regiune”.

Ca și Rusia, China acuză Statele Unite ale Americii că pune în pericol echilibrul internațional printr-o politică expansionistă, punând presiune pe Rusia și accelerând conflictul ruso-ucrainean.

„Astăzi, mentalitatea de Război Rece a NATO a apărut și s-a intensificat, iar politica de putere și intimidarea sunt galopante, punând la încercare pacea mondială pe termen lung, obținută cu greu”, se arată într-unul dintre articolele citate în cadrul raportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *