
Algoritmul TikTok pentru filtrarea conținutul stârnește controverse pentru eliminarea unor clipuri educative
Cea mai recentă controversă care a răsărit în jurul TikTok face referire la algoritmul automatizat al aplicației, care filtrează conținutul de pe platformă pe baza politicii implementate împotriva hărțuirii și agresiunii.
Rețeaua socială scanează automat videoclipurile încărcate și identifică potențiale încălcări ale politicii pentru o revizuire ulterioară. Înainte de luna iulie, un membru al echipei de siguranță TikTok ar fi evaluat aceste încălcări detectate și ar notifica utilizatorul, dar în urmă cu două luni, TikTok a anunțat noua tehnologie internă, care va elimina automat conținutul ofensator, conform Belowthefold.com.
Déjà vu din 2019
În urmă cu două veri, YouTube a creat o nouă politică care interzicea în mod specific hacking-urile și videoclipurile de phishing, provocând indignare pentru eliminarea greșită a videoclipurilor educaționale legitime.
Și de această dată, în pericol sunt tot clipurile educaționale care-i învață pe urmăritori să se apere de pericolele cibernetice. Sunt vizate de aplicația dezvoltată de ByteDance videoclipurile în care sunt demonstrate tehnici de hacking, astfel încât utilizatorii să învețe să se apere.
Există totuși persoane care susțin că algoritmul TikTok elimină conținut doar dacă conține cuvântul ”hack”.
Mai mult decât atât, rezolvarea problemei pare să nu fie o prioritate pentru companie. Deși creatorii de conținut pot să facă recurs și să-și recapete astfel videoclipurile, cei mai mulți se plâng că sunt taxați aproape săptămânal de aplicație, în ciuda faptului că primesc asigurări de la un reprezentant al TikTok că le vor fi republicate clipurile de îndată.
Articole asemănătoare
CEDO condamnă Anglia pentru interceptarea în masă a jurnaliștilor
Google va contribui cu 25 de milioane de dolari la noul fond al UE pentru combaterea fake news
Recomandările redacției: Elon Musk, midterms, schimbările climatice și „quiet quitting”
Domeniul ratb.ro a ajuns un site cu știri și acid hialuronic, după ce societatea de transport și-a schimbat denumirea
Agențiile de presă ruse discreditează prin social-media vaccinurile americane în America de Sud