Adio Vice.com. Compania va concedia sute de angajați și se va orienta către social media

Directorul general al Vice Media, Bruce Dixon, a anunțat printr-o notă adresată angajaților că Vice.com, site-ul emblematic al companiei, nu va mai publica povești.

Această schimbare marchează sfârșitul unui site de știri care a funcționat timp de trei decenii și care a inspirat multe alte site-uri de știri din lume. De acum înainte, compania se va concentra mai mult pe conținutul din social media, se arată în memo-ul citat de The Verge.

Nu mai este rentabil pentru noi să distribuim conținutul nostru digital în modul în care am făcut-o până acum”, a precizat Dixon. „Pe viitor, vom căuta să ne asociem cu companii media consacrate pentru a ne distribui conținutul digital, inclusiv știrile, pe platformele lor globale, pe măsură ce facem tranziția completă către un model de studio”.

Dar această schimbare înseamnă că sute de oameni își vor pierde locurile de muncă în acest proces, lucru care nu este o noutate în industria media americană. Un raport realizat de Challenger, Gray & Christmas arată că peste 500 de jurnaliști americani au fost concediați în prima lună a anului 2024 – deși numărul este mult mai mare, având în vedere că datele nu includ închiderea The Messenger.

Cu toate acestea, destinul Vice.com rămâne necunoscut. Va rămâne site-ul online sau va fi desființat? Un pont anonim care spunea că Vice.com va fi șters de companie, primit joi de către angajați, i-a determinat pe scriitori să încerce să își copieze și salveze articolele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *