
Două săptămâni de la dispariția jurnalistului din Arabia Saudită
Jamal Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite pe 2 octombrie, într-o marți, și de atunci n-a mai fost văzut.
La două săptămâni de la dispariția acestuia, piesele de puzzle ale cazului parcă sunt puse cu greutate. Până în acest moment, ar exista dovezi destul de clare că ar fi implicați 15 persoane originare din Arabia Saudită.
CITIȚI ȘI: Misterul jurnalistului din Arabia Saudită se adâncește
Cu toate astea, a apărut o sursă care spune că omul de presă, critic cu regimul prințului moștenitor Mohammed bin Salman, ar fi fost omorât chiar din prima zi, în interiorul consulatului. Persoana anonimă spune că Khashoggi ar fi fost târât din biroul consulului general într-o cameră alăturată, acolo unde ar fi fost aruncat pe masă. Ulterior, pe fundal se puteau auzi țipete care, spune sursa, s-ar fi oprit doar când o substanță era injectată. Se crede că bărbatul ar fi fost mutilat și corpul său dezmembrat antemortem.
Persoana care ar fi ascultat o înregistrare obținută de autoritățile turce a declarat pentru Middle East Eye că unul dintre suspecți ar fi Salah Muhammad al-Tubaigy, șeful echipei de legiști de la serviciul de inteligență saudit.
Jamal Khashoggi ar fi murit în 7 minute.
În timp ce dezmembra corpul, Tubaigy și-ar fi pus muzică la căști și i-ar fi sfătuit și pe complicii săi să facă la ”De fiecare dată când fac treaba asta îmi place să ascult muzică. Ar trebui să faceți și voi la fel”.
Miercuri, 17 octombrie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, trebuie să se întâlnească la Ankara cu președintele Turciei, Tayyip Erdogan. Principalul subiect va fi dispariția jurnalistului din Arabia Saudită.
Citiți mai multe AICI
Articole asemănătoare
Congresul SUA vrea introducerea unui cod de negociere media, Facebook și Google se opun
Problemele platformei lui Trump: banii și interdicția Google
Editiadedimineata: O nouă alertă în China. Autoritățile chineze interzic consumul animalelor care ar putea transmite boala
Iranul avertizează Franța în legătură cu caricaturile din Charlie Hebdo. Institutul Francez din Teheran, închis
Facebook vrea să decidă cum sunt reglementate platformele de social media. UE îi zice nu