Meta a ascuns postările despre masacrul de la Bucha
Meta a eliminat hashtagurile ”bucha” sau ”buchamassacre” și postările ce conțineau imagini cu crimele de la Bucha care însoțeau hashtagurile respective.
Deși Facebook și Instagram adaugă etichete de avertizare pentru postările ce conțin imagini cu impact emoțional, sistemul automat al platformei a început să elimine postările care arătau masacrul din suburbia Kievului. Conform Reuters, hashtagurile care făceau referire la evenimentele din Bucha au fost restricționate și, o dată cu ele, erau ascunse și postările care aveau termenii incluși în descrierea imaginilor.
Meta a reacționat cu privire la acest lucru și a spus că ”acest lucru s-a întâmplat în mod automat din cauza conținutului tulburător pe care oamenii l-au postat folosind aceste hashtag-uri. Ieri, când am fost informați despre această problemă, am acționat rapid pentru a debloca hashtag-urile”. Declarația a fost făcută de un purtătorul de cuvânt al Meta pe Twitter.
This happened automatically because of the graphic content people posted using these hashtags. When we were made aware of the issue yesterday, we acted quickly to unblock the hashtags.
— Andy Stone (@andymstone) April 4, 2022
La momentul redactării acestui articol, hastagurile sunt din nou accesibile atât pe Facebook, cât și pe Instagram, iar postările nu mai sunt ascunse.
Eroare comisă de Meta arată încă o dată că platformele de socializare nu sunt pregătite să răspundă corect unor evenimente de proporții și nici să informeze adecvat utilizatorii.
Dacă informația este ascunsă sau îngreunată în drumul ei spre cititori, unde mai este diferența dintre neglijența Meta și nerușinarea Yandex care ascunde în mod voit imaginile din Bucha?
Sigur, poți spune că Meta a rezolvat problema și acum totul e în regulă, dar asta s-a întâmplat după ce oamenii au fost revoltați de faptul că una dintre cele mai mari platforme de socializare din lume ascunde informații despre cel mai discutat subiect al momentului.
Faptul că utilizatorii au ajuns să vegheze asupra bunei funcționări ai rețelei de socializare ridică, în continuare, multe semne de întrebare despre algoritmul și sistemele automate cu care aceste mari companii se mândresc. Nu că n-am ști despre gravele probleme de care suferă algoritmii, dar devine tot mai greu să te încrezi în competențele giganților tech.
Articole asemănătoare
Aleksei Navalnîi pune capăt grevei foamei din închisoare
Medicul care l-a tratat pe Navalnîi imediat după otrăvirea cu Novichok a dispărut
Jurnalistul mexican împușcat acum două zile a murit. Este al doilea om de presă asasinat în doar o săptămână
Compania Axel Springer avertizează că AI ar putea înlocui jurnaliștii. ChatGPT nu ”crede” asta
Criza energetică: Care consolă de gaming consumă cel mai mult curent?