Meta a ascuns postările despre masacrul de la Bucha

Meta a eliminat hashtagurile ”bucha” sau ”buchamassacre” și postările ce conțineau imagini cu crimele de la Bucha care însoțeau hashtagurile respective.

Deși Facebook și Instagram adaugă etichete de avertizare pentru postările ce conțin imagini cu impact emoțional, sistemul automat al platformei a început să elimine postările care arătau masacrul din suburbia Kievului. Conform Reuters, hashtagurile care făceau referire la evenimentele din Bucha au fost restricționate și, o dată cu ele, erau ascunse și postările care aveau termenii incluși în descrierea imaginilor.

Meta a reacționat cu privire la acest lucru și a spus că ”acest lucru s-a întâmplat în mod automat din cauza conținutului tulburător pe care oamenii l-au postat folosind aceste hashtag-uri. Ieri, când am fost informați despre această problemă, am acționat rapid pentru a debloca hashtag-urile”. Declarația a fost făcută de un purtătorul de cuvânt al Meta pe Twitter.

La momentul redactării acestui articol, hastagurile sunt din nou accesibile atât pe Facebook, cât și pe Instagram, iar postările nu mai sunt ascunse.

Eroare comisă de Meta arată încă o dată că platformele de socializare nu sunt pregătite să răspundă corect unor evenimente de proporții și nici să informeze adecvat utilizatorii.

Dacă informația este ascunsă sau îngreunată în drumul ei spre cititori, unde mai este diferența dintre neglijența Meta și nerușinarea Yandex care ascunde în mod voit imaginile din Bucha?

Sigur, poți spune că Meta a rezolvat problema și acum totul e în regulă, dar asta s-a întâmplat după ce oamenii au fost revoltați de faptul că una dintre cele mai mari platforme de socializare din lume ascunde informații despre cel mai discutat subiect al momentului.

Faptul că utilizatorii au ajuns să vegheze asupra bunei funcționări ai rețelei de socializare ridică, în continuare, multe semne de întrebare despre algoritmul și sistemele automate cu care aceste mari companii se mândresc. Nu că n-am ști despre gravele probleme de care suferă algoritmii, dar devine tot mai greu să te încrezi în competențele giganților tech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *