Mai puțin de jumătate dintre britanici, italieni și francezi au încredere în mass-media
Criza epidemiologică cauzată de coronavirus a schimbat multe aspecte ale societății, inclusiv nivelul de încredere al publicului în diferite surse.
Un studiu realizat recent de firma britanică de cercetare de piață și analiză de date YouGov arată că mai puțin de jumătate din oameni au încredere în mass-media din Marea Britanie, Italia, Franța, SUA, Polonia și Mexic.
În toate cele 24 de țări, mass-media tinde să se afle spre coada clasamentului, pe locurile doi și trei. Cea mai puțină încredere în instituțiile media o au francezii (26%) și britanicii (31%).
Cu excepția unui singur stat, publicul afirmă că se bazează cel mai mult pe afirmațiile făcute de lucrătorii din Sănătate, în timp ce nivelul de încredere în mass-media se situează undeva între 50% și 70%. Excepție fac Vietnam (89%), Malaesia (82%), Singapore (75%) și Filipine (72%).
Cu toate astea, și în cele patru țări asiatice se remarcă alte preferințe ale oamenilor atunci când vine vora de sursele credibile de informare. În Singapore, oamenii au mai multă încredere în medici și asistente, în Guvern și în prieteni/familie decât în presă. Totuși, Malaesia este singura țară de pe listă unde cercul apropiat al individului prezintă mai puțină încredere decât instituțiile media.
Raportul YouGov mai arată că francezii au cea mai puțină încredere în guvern dintre toate statele incluse în studiu, urmați îndeaproape de respondenții din Polonia. Doar 34% dintre francezi consideră că autoritățile tratează ”foarte bine” și ”oarecum bine” pandemia de coronavirus.
Și Guvernul lui Boris Johnson începe să piardă din susținerea publică: dacă la sfârșitul lunii martie, măsurile luate de Regatul Unit erau aprobate de 72% dintre respondenți, acum doar 47% dintre britanici spun că guvernul a făcut o treabă bună. 49% afirmă că modul de abordare a crizei epidemiologice a fost greșită.
Articole asemănătoare
Cinci inovații: eticheta inteligentă, machiajul virtual, hărți istorice digitalizate, farmacia pe roți, voluntarii cibernetici
Editiadedimineata: N-ai mai putut ajunge la Ierusalim? Lasă mesaje online, care vor fi depuse la Zidul Plângerii
Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitaţie
Timeline-ul ultimelor gafe ale Facebook. Ce urmează?
Un senator din Florida vrea ca agresiunile asupra jurnaliștilor să fie catalogate drept ”crime motivate de ură”