Lucrul de acasă vine și cu riscuri: 1 din 10 angajați britanici crede că nu respectă GDPR

Atunci când situația a necesitat acțiune directă și autoritățile din mai multe state au recomandat angajatorilor să își lase personalul de acasă, acolo unde se putea, nimeni nu se gândea că vor fi încălcate și norme europene.

Într-un studiu realizat recent, compania de suport IT ILUX arată că 1 din 10 britanici care lucrează de acasă consideră că normele prevăzute în General Data Protection Regulation nu sunt respectate, conform Itproportal.com.

Problema ar fi, arată cercetătorii, că majoritatea angajaților lucrează în sistem BYOD, de pe propriile device-uri, care nu au întotdeauna sisteme de securitate adaptate necestităților.

Directorul ILUX susține că lipsa de securitate cibernetică a celor care lucrează remote ar putea să creeze probleme mai mari: ”Ultimul lucru de care are nevoie orice afacere în acest moment este să piardă date valoroase, să se lase deschisă cyberattack-urilor sau phishing-ului și să se lase vulnerabilă la necunoscut. Poate părea doar un număr mic, dar cel mai bine este să nu se afle în acel zece la sută”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *