Ce posturi radio au ascultat românii în plină pandemie. Radio România Actualități, lider de piață în Capitală

Radio România Actualități a reușit să obțină audiențe impresionante atât la nivel național, cât și în mediul urban, fiind unul dintre cele mai ascultate posturi de radio.

Un sondaj realizat de Asociația pentru Radio Audiență (ARA), în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, arată că, la nivel național, RRA a obținut o cotă de piață de 13,1%. În mediul urban, creșterea a fost de 2,2%, ajungând astfel la 14,5%, se arată în comunicatul remis de postul radio.

În plus, 1,7 milioane de ascultători au ales să se informeze cu privire la ultimele evenimente din țară și din străinătate de la Radio România Actualități, în prima parte a anului 2020 (ianuarie-aprilie).

Cel mai ascultat post la orașe a fost Kiss FM, care a reușit să atragă 1,3 milioane de ascultători unici pe zi în primele patru luni.

Mai mult decât atât, 217.000 de bucureșteni au ascultat zilnic postul de radio menționat. Cu o cotă de piață de 14,3%, RRA a ajuns pe primul loc la nivelul Capitalei, fiind urmată de Radio ZU (11,2%).

”Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români”, se mai arată în mesajul instituției media .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *