Editiadedimineata: Ce spune acum primul jurnalist britanic care a relatat de la locul crimei lui John Lennon

8 decembrie 1980. Chiar dacă nu erai încă născut la acea dată, tot trebuie să fi auzit de ziua asta, căci ea va rămâne marcată în calendar pentru totdeauna. E ziua în care John Lennon era asasinat, inexplicabil, absurd, revoltător.

Primul jurnalist britanic care a relatat de la locul faptei a fost jurnalistul BBC Tom Brook. Acum își amintește cum a fost acea zi și cum îl bântuie din acel moment.

Trăind la New York, el mărturisește că viața și moartea lui John Lennon îi sunt amintite constant, mai ales că și locuiește la câteva străzi distanță de locul crimei.

”Trebuie să recunosc că era o poveste cu potențial imens, dar că logistica reportajului de la fața locului era destul de simplă. Am rechiziționat o cabină de telefon public cu vedere spre locul faptei și răspundeam întrebărilor prezentatorului BBC Radio Four Today, Briand Readhead, printre alții, furnizând ultimele detalii. Când nu făceam asta, intervievam oameni din rândul sutelor de fani ai lui Lennon care veneau acolo”, își amintește  Tom Brook.

Citește mai multe pe Editiadedimineata.ro.