ViewOnce: Ce face noua funcție pe care o vei găsi în Whatsapp?

Dorești să împărtășești cu un prieten un scurt video ori o imagine? Nimic nou în tehnologie, funcția de send este de mult implementată pentru chiar mai multe tipuri de fișiere. Însă dacă ai vrea ca imaginile trimise să nu rămână la dispoziția interlocutorului tău, poți folosi funcția „View Once” disponibilă în următoarele zile pe WhatsApp.

În mod asemănător cu celelalte aplicații din gama Facebook: Instagram Chat unde există deja opțiunea denumită tot view once sau Facebook Messenger, unde extensia „secret conversation” îți oferă posibilitatea de a transmite mesaje și fișiere pentru o perioadă limitată de timp, cea mai utilizată platformă de mesagerie, WhatsApp, pune la dispoziția utilizatorilor săi aceeași funcție.

Snapchat a fost, de fapt, prima aplicație lansată care funcționează pe acest principiu: mesajele odată deschise dispar.

Compania de mesagerie coordonată de compania mamă Facebook, a anunțat că, fișierele foto/video transmise prin WhatsApp ViewOnce sunt protejate de criptarea end-to-end astfel încât nimeni altcineva nu le poate vedea. Dacă însă destinatarul alege să raporteze un fișier media cu afișare unică, WhatsApp va primi fișierul care rămâne stocat pe serverele WhatsApp timp de câteva săptămâni după ce le trimiteți.

De menționat este că dacă nu deschideți fișierele media în decursul a 14 zile de la trimiterea lor, acestea vor expira. Aplicația nu a introdus niciun mesaj de alertă a emitentuli în cazul în care  destinatarul realizează o captură de ecran sau înregistrează ecranul.

sursa foto: pixbay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *