”Un spion internațional” care se ocupă cu dezinformarea și știrile false. Cazul site-ului Genocidul.ro

Reptilieni, 5G, vaccinuri, conspirații mondiale, servicii de intelligence – nici nu știi exact de unde să începi să citești articolele de pe Genocidro.wordpress.com. ”Fratele” său mai mare, site-ul original, a fost închis la jumătatea lunii aprilie de către ANCOM.

Asta după ce Grupul de Comunicare Strategică a observat că, prin el, „se distribuie constant informații complet false sau distorsionate cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire”. Site-ul Genocid.ro „a fost creat special pentru coalizarea unor persoane care au scop să propage mesaje de nerespectare a prevederilor Ordonanțelor Militare și pentru inducerea unui sentiment de nesiguranță, conținând exclusiv teorii ale conspirației, fără nicio dovadă și promovând acțiuni împotriva mai multor instituții de drept din România”, se mai arată în raportul realizat de către GCS și transmis Ministerului Afacerilor Interne.

Luru pe care nu îl crede și administratorul site-ului. Din perspectiva lui, ”Genocidul.ro a fost cenzurat pentru plângerea penală împotriva crimei organizate din interiorul statului sub pretextul de „Instigare Publică” și informații false”. 

„Profetul apocalipsei”

Dinpresa.com scrie că în spatele site-ului Genocid.ro se află Raul Nicolae Coltor, un personaj care este prezentat de site-uri la fel de dubioase ca și al său ca fiind ”un analist de risc extern”, ”un om care afirma că a făcut spionaj în favoarea României”, ”un spion internațional”.

Mai mult decât atât, site-ul Razboiulinformational.ro îl prezintă ca fiind ”un fost spion care a adus beneficii României și care acum este împiedicat să finalizeze operațiunile în favoarea țării de către cei care au furat, în sistem fiind, cu ajutorul roadelor muncii lui”. 

E necesar să recapitulăm, înainte să ne pierdem capul în poveștile cu James Bond: acest așa-zis spion, care are defunctul site Genocid.ro, pretinde că are date importante despre rețeaua Soroș și/sau mai mulți oameni importanți din România, precum președintele țării.

În fine, ia legătura cu Asociația Civică Dreptate, ca să-l ajute să promoveze conspirația mondialo-locală formată din persoane cu funcții înalte și să îi facă reclamă cum se luptă el cu un procuror de la DIICOT Alba care nu ”vrea” să aresteze ”grupului criminal organizat format din Berbeceanu Traian , Radu Valentin si Negru Cristian , faptuitori care pot sterge probe deosebit de importante care servesc Sigurantei Nationale si viitorului neamului Romanesc si a Patriei Romania” – așa cum arată chiar ”spionul internațional” pe site-ul Asociației amintite mai sus.

(Un paragraf mai jos, după ce Coltor somează procurorul să-i rețină pe rău-făcători, acesta o acuză pe procuroare, pe soțul ei și pe alții că sunt ”agenti care servesc intereselor straine” și o să fie ”executati legal”.)

sursa foto: captură ecran Dreptate.org.ro

Bun, ați putea să spuneți că acest Coltor, împreună că președintele Asociației Civice Dreptate, Tiberiu Galambos, și George Popescu, „informatician și jurnalist independent”, sunt niște conspiraționiști foarte entuziaști, dornici oricând să intoxice publicul cu ce au visat azi-noapte. Însă ei fac mai mult decât să scrie niște articole pe site-uri kitschoase: organizează conferințe pe diverse teme și sunt preluați de organizații media locale, cum ar fi Glasul Hunedoarei.

1 Comentariu

  1. Tot ce s-a scris pe genocid.ro si pe care voi, ticalosilor, le-ati numit teoria conspiratiei, s-au dovedit a fi reale. Toate. Iar voi puteti sa va inchideti singuri situl si sa va duceti acasa, ca minciunile voastre numai jurnalism nu sunt, slugi tradatoare si obediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *