Un site cu știri despre AUR a cerut licență pentru un post TV. CNA a respins solicitarea

Consiliul Național al Audiovizualului a respins cererea formulată de un site plin cu știri despre partidul AUR pentru înființarea unui post de televiziune.

Prietenia dintre 60m.ro și AUR

Site-ul 60m.ro pare a fi mai repede o rampă de promovare a AUR, întrucât articolele sunt preponderent știri, interviuri și analize cu și despre partidul lui George Simion. Apropierea dintre publicația online și formațiunea politică proaspăt intrată pe scena din România a fost intens discutată în ședința CNA, Dorina Rusu întrebând: „Deci partidul AUR va avea post de televiziune?”, conform Paginademedia.

Mai mult, în solicitarea transmisă CNA se arăta că cel care se va ocupa de politica editorială a televiziunii ar fi chiar consilierul copreședintelui AUR, Marius Herghelegiu. Acesta le-a spus membrilor Consiliului că, dacă televiziunea va primi aviz pozitiv, va renunța însă la funcția sa din partid.

Doina Grosu, asociat unic al firmei SC DGI Multimedia Design SRL, cea care a cerut licenţa pentru staţia de ştiri, a afirmat însă că numărul mare de articole despre AUR nu se datorează apropierii site-ului de partid, ci de deschiderea acestuia față de presă: „Eu mi-aş dori ca toate celelalte partide să aibă deschiderea pe care a avut-o AUR faţă de postul 60m. Voi insista mai mult şi la celelalte partide deoarece vrem să oferim deschidere tuturor. Cel mai des au răspus cei de la AUR”.

În ciuda faptului că 60m.ro se prezintă a fi un site cu o „redacţie de ştiri liberă cu români tineri şi patrioţi, nesupusă nici unei subordonări politice”, titlurile publicate sunt părtinitoare (să nu mai vorbim de faptul că aproape toate fac referire cel puțin într-un mod la AUR).

Proiectul televiziunii, ”sărăcuț”

Însă motivul pentru care Consiliul Național al Audiovizualului nu a dat undă verde licenței de TV cerută a fost proiectul.

„Cei care au venit în trecut şi au obţinut o licenţă naţională au venit cu proiecte serioase şi cu prezentări convingătoare, nu cu două pagini. Nu se poate da, cred eu, pe aceste baze o licenţă”, a afirmat Dorina Rusu.

Fostul purtător de cuvânt al președintelui Emil Constantinescu, Răsvan Popescu, a afirmat la rândul său că decizia „nu este ceva pe viaţă” și că proiectul „poate fi modificat şi îmbunătăţit”. Membrul CNA a mai punctat că numărul de angajați pe care proiectul îl prevedea era redus pentru acoperirea largă pe care televiziunea o promitea.

1 Comentariu

  1. aici e invers.
    CNA a impiedicat o afacere ce aducea bani statului prin impozite si taxe.
    Auzi treaba CNA-ului ca avea un program saracut.
    Nu cumva CNA vroia sa faca si programul ?
    O manipulare/interdictie ascuns sub refuz de fapt si o disperare pe putere ca AUR cistiga valoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *