Un oraș din Olanda dă Twitter în judecată pentru o teorie a conspirației

Orașul olandez Bodegraven-Reeuwijk a decis să acționeze Twitter în instanță, cerând companiei să elimine postările unor utilizatori care afirmă că localitatea găzduiește un grup satanic și pedofil care ar fi activat în anii ’80.

La baza acestei teorii conspiraționiste se află trei persoane care au început să răspândească zvonul încă din 2020, relatează Reuters. Postările lor au ajuns atât de populare încât o parte din urmaăritorii celor trei indivizii s-au dus să depună flori la mormintele unor copii care, spun ei, ar fi fost victimele grupului satanic. Bineînțeles, niciuna dintre postările despre presupusul grup nu vine cu dovezi, în-afara unei mărturii personale a unuia dintre indivizii care au început această teorie a conspirației.

Toți trei se află acum în pușcărie după ce au fost găsiți vinovați de incitare la violență și după ce au trimis amenințări cu moartea la adresa prim-ministrului din Olanda.

Orașul Bodegraven-Reeuwijk a ajuns la concluzia că singura metodă prin care valul conspiraționist poate fi oprit este ca postările care au stat la baza acestuia să fie șterse. Conducerea localității a făcut o cerere în acest către platformă în luna iulie, însă nu a primit niciun răspuns.

Dacă adepții teoriei conspirației nu-și elimină mesajele, atunci platformele implicate trebuie să acționeze”, a declarat avocatul care reprezintă orașul pentru un ziar local, citat de Reuters.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *