Un jurnalist din SUA a fost împușcat și ucis în casa sa
Jurnaliștii nu sunt în siguranță nicăieri în lume, nici măcar în țările democratice. Ei sunt frecvent ținta intimidărilor, amenințărilor și chiar a asasinatelor. Dacă Mexic înregistrează cea mai mare rată a jurnaliștilor omorâți pentru munca lor, se pare că nu este singura țară din America de Nord unde astfel de evenimente se întâmplă.
Un jurnalist din Philadelphia, Statele Unite ale Americii, a fost împușcat de șapte ori chiar în casa sa, în timpul nopții. Josh Kruger s-a prăbușit pe stradă, după ce a ieșit pentru a cere ajutor. Din nefericere, a fost declarat mort la scurt timp de când a ajuns la spital, conform AP.
Autoritățile nu au oferit prea multe informații despre acest caz, doar că atacatorul știa cum să intre în casă.
Nu este clar în acest moment dacă uciderea lui Josh Kruger a fost o crimă întâmplătoare, a fost cauzată de activitatea sa jurnalistică sau a fost o crimă din ură pentru că a militat pentru LGBTQ și pentru persoanele fără adăpost.
Josh Kruger era cunoscut nu numai pentru materialele sale jurnalistice, dar și pentru susținerea arătată atât comunității LGBTQ+, cât și a celei persoanelor fără adăpost. După cinci ani ca manager al platformelor de social media ale primarului din Philadelphia și șef al comunicării pentru Biroul de servicii pentru persoanele fără adăpost, în 2021 a renunțat la aceste poziții pentru a se concentra pe activitatea sa de jurnalist.
Printre publicațiile pentru care a scris în diferite perioade se numără Philadelphia Weekly, Philadelphia City Paper, The Philadelphia Inquirer. A primit premii pentru scrierile sale, care au fost descrise ca fiind atât la obiect, cât și pline de umor.
Fiecare moarte a unui jurnalist este o pierdere pentru democrație, care riscă să piardă unul dintre pilonii săi: mass-media. În tot mai multe țări, jurnaliștii sunt întâmpinați cu represiune sau violență, încercând să fie reduși la tăcere pentru că urmăresc interesul public. Cu toate acestea, ceea ce este mai înfricoșător este faptul că schimbarea vine încet sau chiar deloc. Când autoritățile ar trebui să protejeze lucrătorii din mass-media, unele țări participă activ la decimarea mass-media.
Articole asemănătoare
Instagram aduce mai mult de un sfert din totalul încasărilor companiei Facebook
Spania va reglementa reclamele pentru criptomonede, inclusiv postările influencerilor
Telegram și Signal câștigă utilizatori datorită noii politici de confidențialitate a WhatsApp
Pastila de (DEZ)INFORMARE: Au fost incendiile din Canada declanșate intenționat?
Presa din România, puțin mai liberă decât cea din Guyana. RSF: ”Autoritățile au presat jurnaliștii să își dezvăluie sursele sau să se abțină de la a fi critici”