Un cambodgian a fost arestat în Thailanda pentru răspândire de știri false

V-ați imaginat vreodată că scriind și distribuind o minciună despre prim-ministrul țării pe care o vizitați ați putea ajunge la închisoare?

Ei bine, ceva similar i s-a întâmplat lui Ratanak Heng, un cambodgian în vârstă de 21 de ani, care a fost arestat în Pnom Penh pentru după ce a postat o știre falsă despre prim-ministrul Thailandei, în vreme ce alte șase persoane au fost reținute pentru că au distribuit-o.

Știrea falsă postată de acesta ar fi fost un articol în limba thailandeză și s-ar fi referit la generalul Prayut Chan-o-cha, care, atunci când i s-a adresat o întrebare cu privire la prețul mare al benzinei, ar fi răspuns că thailandezii își pot umple rezervoarele cu apă în loc de benzină. Ulterior, generalul, care ocupă funcția de prim-ministru în Thailanda, a negat că ar fi spus acest lucru.

Dacă va fi găsit vinovat, Ratanak Heng, care deține și o afacere în domeniul cryptomonedelor și este cunoscut pentru vederile sale critice la adresa puterii, riscă până la 5 ani de închisoare și o amendă care de până la 10.000 baht (ceva mai puțin de 300 de euro). Poliția a declarat de altfel, că platforma deținută de acesta, site-ul de limbă thailandeză ratstas.com, publică în mod frecvent știri false.

Întrucât acesta este cetățean cambodgian și nu thailandez, acesta va trebui însă mai întâi extrădat pentru a-și putea executa pedeapsa conform legilor thailandeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *