Un al șaselea jurnalist a fost găsit mort în Ucraina. Mark Levin lipsea de pe 13 martie

Războiul din Ucraina a mai curmat viața unui jurnalist. Este vorba despre Mark Levin, un fotoreporter care lucra pentru site-ul LB.ua de mai bine de un deceniu. Ucraineanul este al șaselea jurnalist despre care se știe că a fost ucis.

Anunțul morții lui Mark Levin a fost făcut pe 2 aprilie de publicația pentru lucra. Potrivit LB.ua, poliția a găsit cadavrul jurnalistului în prima zi a lunii aprilie, după o „căutare lungă” în apropierea unui sat din regiunea Kiev, conform CPJ.

Ulterior, decesul său a fost confirmat și de consilierul prezidențial Andrîi Yermak într-un mesaj pe Telegram. Biroul procurorului din raionul Vîșhorod susține că „neînarmat, Maks Levin a fost ucis de soldații Forțelor Armate Ruse cu două focuri de armă de foc”. Investigația este încă în desfășurare.

Dispărut de pe 13 martie 

Corpul lui Mark Levin a fost găsit după mai multe săptămâni în care acesta a fost dispărut. De pe 13 martie, când Levin a plecat  într-o localitate din regiunea Kiev pentru a relata confruntările dintre forțele ruse și cele ucrainene, nu s-a mai aflat nimic despre acesta.

După ce și-a lăsat mașina în satul Huta-Mejîhirska și s-a îndreptat spre satul învecinat Moșchun, Levin nu a mai fost văzut. În zonă se dădeau lupte intense între cele două părți, soldații din Divizia 106 Aeropurtată din Rusia luptau în zonă în momentul dispariției lui Levin, conform autorităților.

În aceeași perioadă au dispărut alți doi jurnaliști. Aceștia ar fi fost răpiți de soldații ruși și supuși la campanii de intidimidare. Atât Oleh Baturyn, cât și Viktoria Roshchina au fost eliberați între timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *