China blochează jocul Animal Crossing, unde s-au mutat protestele pentru libertate din Hong Kong

Nu a durat mult până când China a decis să zădărnicească și protestele virtuale ale locuitorilor din Hong Kong – care, odată cu restricțiile de circulație, și-au mutat manifestațiile într-un joc.

Animal Crossing, un joc dezvoltat de Nintendo, a dispărut de pe piața chineză, la numai o lună de la lansarea sa în China. Reuters relatează că, pe site-uri precum Taobao sau Pinduoduo, căutarea numelui jocului nu mai afișează niciun rezultat.

În schimb, ar exista câțiva vânzători care încearcă să redirecționeze cumpărătorii către anunțuri care nu conțin numele jocului, pentru a evita eventualele sancțiuni.

CITIȚI ȘI: PROTESTELE DIN HONG KONG PENTRU LIBERTATE S-AU MUTAT ÎN JOCUL ANIMAL CROSSING

Nu este clar însă dacă autoritățile chineze au luat decizia de a retrage jocul de pe piață sau decizia a fost luată de platformele de e-commerce, pentru a nu fi implicate în vreun fel într-un act politic.

Restricțiile vin după ce un activist din Hong Kong, Joshua Wong, a postat pe Twitter cum mișcările de stradă s-au mutat în mediul online, din cauza pandemiei de coronavirus. Jocul pentru Nintendo Switch le-a permis utilizatorilor să își personalizeze obiectele virtuale, aceștia putând să afișeze mesaje împotriva regimului de la Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *