Meta va demite 11.000 de angajați. Decizia, o premieră în istoria companiei

Meta a anunțat că va demite 11.000 de angajați, 13% din forța de muncă a companiei, în încercarea de a face față contractării economiei și a rezultatelor slabe din acest an.

Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg într-o postare pe blogul companiei unde vorbește despre dificultățile pe care Meta le înfruntă și despre așteptările mult prea optimiste pe care conducerea companiei le-a avut cu privire la prognozele de creștere.

Luăm o serie de măsuri suplimentare pentru a deveni o companie mai simplă și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare și prelungind înghețarea angajărilor. Concedierile au fost unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta”, a scris Zuckerberg în postare.

Cele 11.000 de demiteri nu doar că reprezeintă una dintre cele mai mari tăieri de joburi din sectorul tech, dar este și o premieră pentru Meta, care în întreaga istorie a companiei nu a derulat procese de demiteri la acest nivel.

Înainte de acestă tăiere, Meta avea peste 87.000 de angajați, asta după ce în cei doi ani de pandemie, compania lui Mark Zuckerberg a angajat peste 27.000 de noi oameni. Zuckerberg și-a asumat pe deplin decizia de a demite 13% din joburile Meta și a identificat ca vinovate pentru adoptarea acestei măsuri, schimbările economice și pierderile publicitate.

Conform Bloomberg, acțiunile Meta au scăzut cu 71% în acest an, iar tăierea de acum reflectă situația vulnerabilă în care se află compania.

Nu numai că sectorul comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, concurența crescută și pierderea din sectorul publicitar au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam. Am judecat greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus șeful Meta.

Deși procentajul este mai mic față de concedierile făcute de Musk în cadrul Twitter (13% vs 50%), numărul este mult mai mare (Twitter a demis 3.700 de angajați), iar asta dovedește faptul că Meta este una dintre cele mai mari companii Big Tech. Este și cea mai recentă care se alătură unei liste tot mai lungi de companii tech care concediază în masă pentru a face față încetinirii economiei globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *