Elon Musk dă în judecată o organizație de cercetare a dezinformării pentru că a speriat agenții de publicitate

O organizație non-profit care cercetează dezinformarea și discursul instigator la ură pe rețelele de socializare, Center for Countering Digital Hate, a fost dată în judecată de compania lui Elon Musk, X, cunoscută anterior sub numele de Twitter. Motivul invocat de companie este că cercetările constituie „o campanie de sperietură pentru a îndepărta agenții de publicitate”.

X acuză Center for Countering Digital Hate că a încălcat politica platformei de socializare, luând bucăți de date de pe site și făcând afirmații despre conținutul dăunător de pe platformă, selectând postările care se potrivesc cu punctul lor de vedere, conform NPR.

În plângerea depusă la tribunalul federal din California, compania a susținut că CCDH și filiala sa britanică sunt „organizații activiste care se deghizează în agenții de cercetare” și a afirmat că grupul „pledează pentru cenzura pe internet”.

Un avocat al miliardarului a trimis o scrisoare la 20 iulie în care acuză Centrul pentru combaterea urii digitale (CCDH) că a făcut „o serie de afirmații tulburătoare și nefondate care par a fi calculate pentru a dăuna Twitter în general și, în special, afacerii sale de publicitate digitală”, informează Euronews. Totuși, aceasta nu este prima interacțiune pe care proprietarul X a avut-o cu organizația non-profit. Cu două zile înainte ca avocatul să trimită scrisoarea, Musk a scris pe Twitter că CCDH a promovat cenzura, numind-o „cu adevărat malefică”.

Libertatea de exprimare sau punerea în pericol a utilizatorilor?

„Libertatea de exprimare și siguranța platformei nu sunt în contradicție”, a scris luni compania într-o postare pe blog. Cu toate acestea, cercetătorii și jurnaliștii au arătat de numeroase ori că acest lucru nu este adevărat.

X, în prezent Twitter, a restabilit conturile unor adepți ai supremației albilor, extremiști de extremă dreapta și adepți ai teoriei conspirației Qanon de când Elon Musk a preluat conducerea companiei. În weekend, i-a permis lui Kanye West, numit acum Ye, să revină pe platformă după o suspendare de câteva luni pentru că a postat o imagine cu o svastică în interiorul unei stele a lui David.

În iunie, CCDH a publicat un raport în care se afirma că Twitter nu a luat măsuri împotriva a 99 din cele 100 de tweet-uri pe care grupul le-a raportat pentru încălcarea regulilor platformei împotriva comportamentului plin de ură. Acest lucru a înfuriat compania lui Elon Musk și ar putea fi la originea procesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *