UE: Facebook, Google și Twitter nu depun destule eforturi în lupta împotriva fake news

Uniunea Europeană consideră că trei giganți tehnologici nu depun destule eforturi în lupta împotriva fake news.

În luna octombrie a anului trecut, atât Facebook, cât și Google și Twitter s-au oferit voluntar să își modifice practicile pentru a opri fenomenul dezinformării. Acest gest nu a fost unul spontan, însă. Mai mult voci au afirmat, de-a lungul timpului, că cele trei companii nu au prevenit răspândirea știrilor false, conform Futurism.com.

Un alt angajament luat de cei trei giganți a fost trimiterea în fiecare lună a unor rapoarte, pe baza căreia a și tras UE concluzia că nu pare că niciuna dintre cele trei companii nu-și dă destul interesul.

Mai precis, într-un punct de vedere făcut public joi, Comisia Europeană a explicat motivele pentru care gestul făcut de Facebook, Google și Twitter în octombrie 2018 pare mai mult un exercițiu de imagine.

De exemplu, prima nu a arătat că ar fi îmbunătățit controlul asupra anunțurilor politice, în timp ce documentele de la Google sunt vagi și incomplete. La polul extrem se află Twitter, care a decis să nu furnizeze niciun fel de informație pentru prima lună a acestui an.

Comisarul european pentru securitate, Joel King, a afirmat: „Din păcate, acestea au decăzut mai mult. Ele trebuie să se ridice la standardele pe care le cerem”.

Până la sfârșitul anului 2019 mai au cele trei companii să își modifice practicele, înainte ca Uniunea să decidă dacă sunt necesare impunerea unor reglementări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *