Twitter declară că noua scurgere de date nu a fost cauzată de vulnerabilități ale platformei

Twitter spune că scurgerea de date, care a afectat platforma la începutul lunii ianuarie, nu a fost cauzată de vulnerabilități ale sistemului de securitate.

Într-o postare pe blogul companiei Twitter menționează că datele celor peste 200 de milioane de utilizatori afectați nu au fost obținute prin exploatarea unor slăbiciuni și că doar datele a 5.4 milioane de conturi au fost scurse în mod fraudulos.

Restul setului de date n-ar avea vreo legătură cu sistemele de securitate Twitter sau cu scurgerea inițială din august anul trecut.

Pe baza informațiilor și a materialelor analizate pentru a investiga problema, nu există dovezi că datele vândute online au fost obținute prin exploatarea unei vulnerabilități a sistemelor Twitter. Datele sunt probabil o colecție deja disponibile online în mod public prin diferite surse”, a spus compania în postare.

Cu alte cuvinte, Twitter se spală pe mâini de întregul incident și anunță public că datele furate din propriile lor sisteme sunt, de fapt, date publice. Uniunea Europeană anchetează deja breșa care a afectat cei 5 milioane de utilizatori, lucru ce ar putea clarifica dacă există sau nu vreo legătură între scurgerea de atunci și cea de luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *