TikTok testează un chatbot AI ce va fi integrat pe platforma sa

TikTok derulează un test cu un chatbot AI numit Tako. Funcția este limitată în acest moment, însă compania plănuiește să inoveze modul în care utilizatorii caută videoclipuri pe platforma sa.

Tako este disponibil doar utilizatorilor din Filipine, însă The Verge a reușit să primească o captură de ecran cu Tako din partea unui analist de piață. Din imagine se observă că butonul pentru activarea programului de inteligență artificială este deasupra iconiței de profil și deschide o nouă fereastră unde utilizatorii îi pot pune întrebări lui Tako.

Conform analistului care a oferit captura de ecran, chatbotul este capabil să ofere videoclipuri în legătură cu subiectul întrebărilor adresate. În exemplul de mai jos, Tako sugerează un clip de la încoronarea regelui Charles din Marea Britanie, după ce a fost întrebat de semnificația ceremoniei de încoronare.

 

sursa: The Verge

 

Întrebată de acest program AI, TikTok nu a oferit prea multe detalii și s-a rezumat la a spune, într-o declarație pentru Bloomberg, că Tako va oferi „noi modalități de căutare și explorare pe TikTok”.

Într-o postare pe Twitter, compania afirmă că chatbotul rulează pe un program dezvoltat de o parte-terță, fără a da vreun nume. De asemenea, TikTok avertizează utilizatorii să nu încreadă în răspunsurile lui Tako în chestiuni legale, financiare sau care țin de medicină. Chatbotul este gândit pentru a recomanda conținut similar cu interesela tale sau pentru a te ajuta să găsești mai repede clipuri legate de anumite subiecte.

Popularitatea din jurul pragramelor de inteligență artificială este acum, în mod firesc, exploatată și de una dintre cele mai populare platforme de social media din lume. Problema este că TikTok își menține gradul de opacitate pentru care este criticată și atent urmărită de guvernele din Occident.

Faptul că Tako operează pe un program al unei companii terțe nenumite deja ridică semne de întrebare cu privire la datele pe care chatbotul le va colecta, chiar dacă utilizatorii sunt sfătuiți să nu ofere informații personale când interacționează cu programul AI. Momentan TikTok spune că doar testează acest chatbot, dar, conform The Verge, compania a depus o cerere de înregistrare a unei mărci comerciale pentru un chatbot numit Tako, lucru ce sugerează că programul va fi implementat pe platformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *