Întâlnirea dintre Putin și Lukashenko nu-i intimidează pe belaruși. Peste 100 de mii de persoane au protestat în weekend

Peste 100 de mii de persoane au protestat în weekendul ce tocmai s-a încheiat în Belarus, împotriva lui Aleksander Lukashenko.

În ciuda speranțelor liderului de la Minsk, manifestațiile împotriva sa nu se încheie. Intr-o încercare disperată de a-i intimida pe protestatari, “ultimul dictator al Europei” a apelat la “fratele său” – asa cum tocmai Lukashenko îl numește -, Putin.

Cei doi sefi de stat urmează să se întâlnească luni la Sochi, un resort din Rusia. Mai mult ca sigur, protestele din Belarus se vor afla pe agenda de discuții, dat fiind faptul că atât Lukashenko, cât și Putin, au vorbit în trecut despre susținerea pe care Rusia e pregătită să o acorde autorităților din Belarus, conform The Guardian.

Opoziția se teme că Lukashenko ar fi dispus să accepte o preluare a puterii de către Kremlin, in schimbul susținerii sale în actuala funcție. “Nu-l vom lăsa să vândă țara” a fost sloganul protestului de duminică.

Totuși, Lukashenko susține că nici nu se pune problema unei astfel de discuții între el și Putin.

În acest moment, nu este sigur dacă Rusia chiar va interveni militar în Belarus – de cinci săptămâni, de când au loc protestele, s-a tot vehiculat că forțele ruse sunt pregătite pentru o astfel de actiune, însă a devenit rapid cert că a fost doar o tentativă de intimidare a protestatarilor – cel puțin pentru un moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *