TikTok se pregătește să închidă aplicația pentru utilizatorii din SUA, în această duminică
TikTok se pregătește să oprească complet aplicația pentru utilizatorii din SUA, în această duminică. Închiderea voluntară a platformei va funcționa diferit față de legea americană ce presupune interzicerea TikTok, care intră în vigoare tot duminică, pe 19 ianuarie.
Cum TikTok a refuzat să se despartă de compania-mamă, ByteDance, și a preferat să atace legea la Curtea Supremă a SUA – care la rândul ei a dat de înțeles că va delibera în favoarea legii – compania se află acum sub semnul interzicerii.
Pusă în fața acestui fapt, TikTok nu va aștepta ca legea să își producă efectele, ci va prefera să închidă voluntar platforma, conform Reuters. Utilizatorii americani care vor intra pe TikTok în ziua de duminică vor fi întâmpinați de un mesaj de tip pop-up, care îi va îndruma către o pagină web unde este explicată întreaga situație legislativă care presupune interzicerea.
Dacă TikTok doar ar aștepta, legea nu ar face ca aplicația să dispară peste noapte. Aplicația pur și simplu nu va mai putea fi descărcată din magazinele de aplicații (App Store sau Play Store fiind principalele), lucru ce va opri actualizările pentru platformă. Abia acest lucru este lovitura care va transforma TikTok într-o aplicație moartă, dar asta va dura ceva, iar utilizatorii care au deja TikTok instalată pe telefon vor mai putea folosi platforma o perioadă de timp.
Compania, însă, pare hotărâtă să transmită un mesaj și să primească sprijinul populației care va trebui să se confrunte cu închiderea platformei chiar din ziua termenului limită. Chiar dacă RedNote a devenit populară în rândul celor care caută o alternativă pentru TikTok, majoritatea utilizatorilor nu au plecat, iar influencerii sunt în continuare activi acolo.
Angajații asigurați că își vor primi salariile
În tot acest scandal, angajații TikTok din SUA (care se ridică la un număr de 7,000 de persoane) sunt prinși într-un conflict care le pune jobul sub semnul întrebării. Pentru a-i liniști, echipa de conducere a TikTok le-a dat asigurări că salariile lor vor fi în continuare plătite, iar birourile vor rămâne deschise și după 19 ianuarie.
„Nu pot sublinia îndeajuns faptul că bunăstarea dumneavoastră este o prioritate absolută și, cel mai important, doresc să subliniez faptul că, în calitate de angajați din SUA, locul dumneavoastră de muncă, salariul și beneficiile sunt sigure, iar birourile noastre vor rămâne deschise, chiar dacă această situație nu a fost rezolvată înainte de termenul limită din 19 ianuarie. Proiectul de lege nu este redactat astfel încât să afecteze entitățile prin care sunteți angajați, ci doar utilizatorii americani”, scrie conducerea TikTok într-o notă internă către întreg personalul, conform Reuters.
Situația dă de înțeles că TikTok își va continua activitatea, într-o formă sau alta, în SUA și – cel mai probabil – va aștepta venirea lui Donald Trump pentru a renegocia cu noua sa administrație schimbarea condițiilor legislative, astfel încât suspendarea și ruperea de ByteDance să fie evitate.
Articole asemănătoare
Ultimele știri din industria media: o perioadă sumbră pentru presa din întreaga lume
China, propaganda rusă și nazismul ucrainean: cum Beijingul face jocurile Kremlinului
După două decenii în fruntea Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan predă ștafeta
Care sunt cele mai populare căutări ale românilor pe Google, în 2024
Recomandările redacției: despre viața unui jurnalist în Fâșia Gaza și cum schimbă influencerii consumul de știri