Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 ani

Cunoscutul jurnalist Horia Alexandrescu, fost director general al cotidianului Curierul Național și fondatorul mai multor titluri importante din presa post-decembristă, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Anunțul a fost făcut de fiica acestuia, Anca Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook. „Tata a plecat!” a fost mesajul scurt, publicat de jurnalistă, în dimineața zilei de luni.

Horia Alexandrescu și-a început cariera în presă în 1971, la ziarul Sportul. Șase ani mai târziu, articolele acestuia apar în Scânteia Tineretului,  iar din 1989 activează la secţia sport a Tineretului Liber – unde rămâne și după Revoluție, întâi ca secretar general de redacţie și apoi ca redactor-şef adjunct.

În 1990, gazetarul încearcă să lanseze ziarul de sport Sport Star, dar care nu s-a bucurat de succes. O altă oportunitatea avea să apară pentru jurnalist în toamna aceluiași an, când deschide cotidianul Curierul Naţional, alături de Adrian Sârbu și alți cinci jurnaliști.

Doi ani mai târziu își vinde acțiunile și, în 1993, părăsește Curierul Național. Cu acest prilej, înființează un alt cotidian, Cronica Română, apoi cotidianul Independent, în 2001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *