Televiziunea israeliană de stat, imagini șocante cu un bărbat bătut de o grupare de extremă-dreapta

Imaginile difuzate cu o zi în urmă, la maximă audiență, de către televiziunea israeliană de stat au făcut înconjurul internetului din cauza brutalității expuse. În filmare, un bărbat este scos din mașina personală și bătut de o grupare de extremă-dreapta, care credea că acesta este arab.

Corespondentul postului TV Kan se afla la malul mării, la Bat Yam, un oraş situat la sud de metropola Tel Aviv, când incidentul a izbucnit. Deși este greu de spus cu exactitate câți agresori au fost, ar fi vorba de câțiva zeci de oameni, conform The Guardian.

Atacatorii au afirmat că au recurs la gestul brutal din cauză că bărbatul, despre care credeau că e arab, ar fi vrut să intre în mulțime cu autoturismul.

Imaginile surprinse și difuzate de televiziunea de stat israeliană arată însă altceva: bărbatul, aflat la volan, mergea cu viteză redusă pe stradă, alături de alte mașini, în jurul acestora fiind protestatari. Nu e clar cine a început linșajul, însă cert este că victima a fost rănită grav.

Un alt aspect îngrijorător este lipsa de reacție a autorităților, care au ajuns la fața locului abia după 15 minute. În tot acest timp, bărbatul bătut a stat întins pe stradă.

Conflictul din Fâșia Gaza stârnește ultranaționalismul

Nu a fost singurul incident violent petrecut noaptea trecută în Israel. Tot în Bat Yam, geamurile unei gelaterii deținute de arabi au fost sparte de un grup de israelieni, în timp ce în orașul Tiberias, un alt grup a atacat o mașină.

În timpul confruntărilor cu poliția de frontieră, israelienii ultranaționaliști au fost surprinși de televiziuni când scandau „Moarte arabilor!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *