Televiziunea de stat rusă încearcă demascarea apartamentului din Germania al lui Navalnîi în stilul investigației „Palatul lui Putin”

Kremlinul a răspuns la documentarul lui Navalnîi despre “palatul” lui Putin cu un reportaj despre vila din Germania a lui Navalnîi.

Presa de stat a difuzat, în această săptămână, imagini și informații despre casa în care ar fi locuit opozantul liderului de la Kremlin cât timp s-a aflat în Germania, după ce a fost otrăvit cu Novichok, conform Digi24.

Pe parcursul materialului, postul de televiziune Rossia-1 folosește câteva exprimări, menite să scoată în evidență “ipocrizia” politicianului anticorupție. De exemplu, jurnaliștii susțin că vila poate fi închiriată cu aproximativ 500 euro pe zi, însă îl numesc pe Navalnîi „bloggerul șomer”, ridicând astfel întrebarea asupra surselor de venit ale disidentului.

Reporterul rus a prezentat inclusiv dormitorul, bucătăria, jacuzzi-ul, dar și baia cu peria de toaletă – devenită simbol al protestelor recente din Rusia, după ce investigația lui Navalnîi a afirmat că Putin deține un astfel de obiect, însă mult mai scump: 700 de dolari. Jurnalista de la Rossia-1 nu a omis să facă și o baie în piscină.

Amintim faptul că, în urmă cu mai multe săptămâni, politicianul de opoziție Aleksei Navalnîi a publicat, la o zi de la reținerea sa pe aeroport, o investigație despre “rodul” corupției ruse, cea mai scumpă casă pe care Putin ar deține-o. Materialul nu numai că explică opulența construcției de la Marea Neagră, dar reface și un fir al șpăgilor în care liderul de la Kremlin ar fi fost implicat încă de la începutul carierei.

În documentarul său, postul TV Rossia-1 îl acuză pe Navalnîi că colaborează cu Statele Unite ale Americii, care îl susțin financiar. Inclusiv investigația acestuia ar fi fost susținută, conform televiziunii ruse, de SUA, întrucât el ar fi fost realizat într-un studio din Germania, pentru suma de un milion de euro.