Recorder explică ce s-a întâmplat după reportajul de la Apele Române
După ce reportajul Recorder privind angajarea politică a unei persoane fără pregătirea necesară într-un post de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și promisiunile guvernanților că situația va fi remediată, Recorder explică că situația nu s-a schimbat prea mult.
Într-o postare pe Facebook, jurnaliștii explică că, din sursele lor, fosta chelneriță ajunsă inginer și-ar fi dat singură demisia, ca urmare s publicării investigației. În funcție a rămas însă Petru Avram, directorul instituției și vicepreședintele PNL Iași, cel care a girat angajarea pe pile și care nu a luat în considerare lipsa acesteia de cunoștințe de bază pentru postul ocupat.
„În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență.
Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, se arată în postare.
Mai mult decât atât, nici celui care a dezvăluit situația nu i-a fost făcută dreptate: „Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu «cel târziu până în ora 15.30». Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa”.
Citiți postarea întreagă AICI
Articole asemănătoare
Cerșetorie digitală. TikTok și agențiile afiliate exploatează refugiații sirieni
Programul de spionaj Pegasus a fost instalat pe telefonul soției lui Jamal Khashoggi
Facebook a încheiat un acord cu News Corp pentru licențierea știrilor din Australia
La un an de la lansare, Threads reușește să atingă 175 de milioane de utilizatori lunari
Concedierile din Big Tech continuă: Google a anunțat că demite peste 1000 de angajați