Telegram depășește WhatsApp. A devenit cea mai populară aplicație de mesagerie din Rusia

Telegram a depășit WhatsApp ca popularitate în Rusia, asta după ce regimul de la Moscova a restricționat alte servicii care permiteau la rândul schimbum de mesaje (în special Facebook și Instagram).

În cursul zilei de ieri, un tribunal din Rusia a etichetat Meta ca fiind o companie ”extremistă și a stabilit că Meta, pentru a funcționa pe teritoriul rusesc, va trebui să respecte legile țării. După cum am spus mai sus, Facebook și Instagram sunt deja restricționate, însă tribunalul a descis că WhatsApp nu va fi afectat pentru că este un serviciu de mesagerie și nu unul unde se postează informații.

Cu toate astea, rușii par să nu mai folosească aplicația celor de la Meta preferând, în schimb, să se folosească de Telegram. Conform Reuters, o analiză a traficului de internet mobil a arătat că ponderea Telegram a crescut la 63% în primele două săptămâni din martie, de la 48% în februarie, în timp ce WhatsApp a scăzut la 32% de la 48%. Studiul a mai arătat că utilizatorul mediu de Telegram a consumat 101 MB de date pe zi, față de 26 MB pentru WhatsApp.

Popularitatea serviciului a crescut pe fondul restricțiilor privind accesul la alte aplicații de mesagerie și rețele sociale. Serviciul a început să crească în mod activ pe 24 februarie”, a declarat compania care a făcut analiza de piață.

Datele sunt în favoare Telegram care este pe val de când Rusia a decis să invadeze Ucraina. Mai toate autoritățile din Rusia -dar și din Ucraina- au conturi de Telegram unde administrează grupuri în care postează informații sau declarații de presă. Astfel, interesul pentru Telegram s-a tradus și într-un interes din partea țărilor vestice și a jurnaliștilor care au început să folosească această aplicație pentru a fi la curent cu informațiile oficialilor ucraineni și ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *