Piața de criptomonede din Rusia valorează peste 200 de miliarde de dolari

Piața de criptomonede din Rusia se ridică la o valoare de peste 200 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări pe care Kremlinul și oficialii guvernamentali au făcut-o în încercarea de stabili un un plan de reglementare a minării de bunuri cripto. Această cifră reprezintă 12% din întreaga piața de criptomonede din lume, potrivit Bloomberg.

Acum două săptămâni banca centrală din Rusia a cerut guvernului să interzică minarea și folosirea de criptomonede, dar Vladimir Putin a intervenit și a declarat că cea mai bună soluție este reglementarea acestei piețe. Privind datele oferite de autoritățile ruse, e lesne de înțeles de ce Kremlinul dorește reglementarea și nu eliminarea sectorului cripto.

Mai mult decât atât, Bloomberg spune că estimarea de peste 200 de miliarde de dolari ar putea fi greșită. Valoarea adevărată a pieței ar putea fi în realitate mult mai mare, deoarece unii utilizatori își ascund activitățile folosind rețele private sau VPN-uri care le ascund locația reală. Oricare ar fi adevărul, autoritățile au crescut valoarea estimată, probabil luând în considerare faptul că unele companii își ascund locația. Ultima estimare a fost făcută în decembrie anul trecut de către banca centrală și estima piața la 65 de miliarde de dolari. Creșterea este semnificativă, dar, în continuare, experții spun că valoarea reală poate fi și mai mare.

Probabil te întrebi cum găzduiește Rusia una dintre cele mai mari piețe de criptomonede din lume. Răspunsul e simplu: companiile care activează în domeniul minării de criptomonede caută să se stabilească în țări unde descentralizarea este prezentă la scară largă și reglementările guvernului sunt minime sau, de preferat, inexistente. Rusia este pe locul trei în lume când vine vorba de activitatea acestor companii, fiind întrecută doar de SUA (primul loc) și Kazahstan (locul secund). Ce au în comun aceste trei țări? Exact cele două motive pe care le-am enumerat mai sus, deși SUA a început să facă primii pași în vederea implementării unor norme care se adresează companiilor de criptomonede.

Având în vedere valoarea uriașă a pieței din Rusia, dar -mai ales- dorința lui Putin de reglementare, minarea și folosirea de criptomonede nu vor fi interzise de autoritățile de la Moscova. Cel mai probabil vor căuta să taxeze acest sector într-o încercare de a sifona o parte din veniturile minării de criptomonede către instituțiile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *