Tânăra care a filmat uciderea lui George Floyd, premiată cu un premiu Pulitzer special

În ciuda faptului că Darnella Frazier nu activează ca și jurnalist, aceasta a primit un premiu Pulitzer special pentru că a filmat uciderea lui George Floyd. Imaginile suprrinse de tânără au stârnit revoltă în rândul societății americane și au dus la proteste de amploare pentru drepturile persoanelor de culoare.

Board-ul ce se ocupă cu desemnarea premiilor Pulitzer, cea mai înaltă distincție americană pentru jurnalism, susține că contribuția lui Frazier a fost majoră, întrucât a dezvăluit prejudecățile pe care polițiștii caucazieni le au față de comunitatea afro-americană, conform BBC.

Tânăra, care în prezent are 18 ani, a fost premiată pentru „înregistrarea curajoasă a uciderii lui George Floyd, un videoclip care a stimulat protestele împotriva brutalității poliției din întreaga lume, subliniind rolul crucial al cetățenilor în căutarea jurnaliștilor pentru adevăr și dreptate”.

La începutul acestui an, Darnella Frazier a afirmat în fața unei instanțe că și-a scos telefonul pentru a filma întrucât a văzut „un bărbat îngrozit, rugându-se pentru viața lui”. Mai mult, ea a spus că uciderea lui George Floyd chiar sub ochii ei a marcat-o, întrucât se gândește că oricine din apropiații ei ar putea fi următoarea victimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *