Compania care deține TikTok ar încerca să iasă din sfera de influență a Chinei

Compania care deține aplicația TikTok, ByteDance, încearcă să iasă din sfera de influență a Chinei. Unul dintre motive ar putea fi tensiunile mari dintre Washington DC și Beijing.

Surse apropiate companiei afirmă că ByteDance ar avea o strategie mai largă prin care plănuiește să își transfere capacitățile globare de luare a deciziilor înafara țării de origine, China. Printre acestea s-ar număra și negocierea cu omul de afaceri Kevin A. Mayer pentru preluarea postului de CEO, arată The Guardian.

Cu toate că TikTok nu este disponibil în China, planul companiei include mai multe aplicații, printre care și rețeaua de socializare din India, Helo.

Printre măsurile luate de ByteDance se numără și deschiderea unor sedii de inginerie, tehnologie și dezvoltare a aplicațiilor în Mountain View, California, precum și angajarea unui director de investiții care să păstreze relația cu investitorii majori, mai arată sursele citate de publicația britanică.

Alte două surse afirmă că, deși până acum inginerii raportau sediului central din China, compania se află în căutarea unui director executiv pentru sediul din SUA.

Mai mult decât atât, ruperea legăturilor între echipele din Vest și din China ar fi imposibilă, întrucât ByteDance are în portofoliu o aplicație disponibilă doar pe teritoriul chinez, Douyin, care are o infrastructură similară cu cea a TikTok.

Însă reabilitarea imaginii pe plan internațional reprezintă poate cea mai mare mișcare pe care compania chineză o face pentru a se detașa de țara de origine. În trecut, TikTok a ridicat suspiciuni cu privire la modul în care folosește datele cu caracter personal, dat fiind faptul că aceasta folosește inteligența artificială pentru a crea un feed personalizat fiecărui utilizator. Pe măsură ce aplicația a devenit mai populară în SUA, autoritățile americane au efectuat controale pentru a determina dacă TikTok reprezintă un risc.

În acest context, mai mulți experți în securitatea datelor de la giganți tehnologici americani au fost abordați de către echipa ByteDance din Mountain View, pentru a rezolva eventualele puncte slabe ale aplicației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *