Misterul jurnalistului din Arabia Saudită se adâncește

Cazul jurnalistului originar din Arabia Saudită, dispărut în decursul săptămânii trecute, s-a adâncit și mai mult.

CITIȚI ȘI: Misterul dispariției unui jurnalist din Arabia Saudită

Pe scurt, Jamal Khashoggi a dispărut marțea trecută în interiorul consulatului din Turcia, unde intrase pentru procurarea unui document. Timp de o zi, familia, prietenii și colaboratorii nu au știut nimic despre jurnalist, ca miercuri să fie emisă o poziție a diplomaților din consulat, care spuneau că J. Khashoggi a părăsit consulatul, în timp ce autoritățile din Turcia susțineau că acesta încă se află în interiorul clădirii.

La o săptămână de la dispariția omului de presă, autoritățile turcești susțin că în ziua respectivă, personalul consulatului ar fi primit brusc vestea că sunt liberi pentru restul zilei. Totodată, pe imaginile de la camerele de supraveghere se poate observa cum Khashoggi intră în consulat în jurul orei 13, iar chiar în față este parcat o dubiță neagră, care ar fi fost folosită ulterior.

Conform The Guardian, șase mașini au ieșit din parcarea consulatului după două ore de la intrarea jurnalistului în clădire, iar autoritățile din Turcia susțin că este vorba despre un grup organizat, plătit să îl execute pe Jamal Khashoggi. În plus, camerele de supraveghere arată cum două cutii au fost încărcate în dubița, care a devenit unul dintre principalele indicii.

Două avioane din Arabia Saudită au aterizat pe Aeroportul Ataturk în marțea în care jurnalistul a dispărut, apoi au decolat în aceeași zi, cu destinații diferite (Cairo și Dubai), ca apoi să ajungă în Riyadh. Recent s-a confirmat faptul că cele două aeronave erau folosite des de către Guvernul saudit și că pe data de 2 octombrie, aceste două avioane au adus 15 oficiali din Arabia Saudită.

Citiți mai multe pe The Guardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *