Google a testat ștergerea filei Știri din motorul de căutare

O lume fără „News” – nu literalmente toate știrile, ci doar fila de la Google. Miercuri, timp de mai multe zile, utilizatorii nu au putut filtra rezultatele căutării după eticheta „știri”.

Această situație a fost semnalată pentru prima dată de Nieman Lab, conform Futurism, care spune că fila a dispărut miercuri, iar situația a continuat joi. Mai multe personalități proeminente din mass-media, inclusiv directorul de social media al CBS News, Brandon Wall, au observat și ei acest lucru.

Oricum ar fi, Google a încercat să se eschiveze și a spus că a fost doar un test pentru a vedea „diferite moduri de a afișa filtrele în căutare”, în încercarea de a înțelege mai bine preferințele utilizatorilor săi. Ca urmare a testului, „un mic subgrup de utilizatori nu au putut accesa temporar unele dintre ele”. Compania a mai adăugat că nu intenționează să elimine filtrul News, scrie Gizmodo, citând un purtător de cuvânt al Google.

Cu toate acestea, fila „Știri” a fost singurul filtru care a lipsit pentru majoritatea utilizatorilor Google Search.

Această situație duce la mai multă tensiune pentru industria media și între aceasta și companiile de tehnologie. În condițiile în care industria americană se confruntă cu un val masiv de disponibilizări, alături de declinul constant al presei tradiționale, acest „test” stârnește o nouă rundă de teamă existențială în jurnalism. Mulți se tem că Google, ca și alte companii, încearcă să integreze mai mult inteligența artificială în produsele sale, în încercarea de a înlocui activitatea de presă.

Nu numai atât, dar această situație survine la scurt timp după ce un număr considerabil de guverne au introdus reguli stricte pentru ca societățile de tehnologie să plătească furnizorii de știri pentru conținutul pe care îl folosesc pe platformele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *