Parolele conturilor de Twitter au fost expuse. E cazul să ne îngrijorăm?

Twitter a transmis, pe blogul propriu și într-o postare pe platformă, un anunț prin care recomandă tuturor utilizatorilor să își schimbe parolele conturilor din cauza unei erori care a făcut posibilă afișarea acestora.

Rețeaua socială a descoperit că defecţiunea are legătură cu utilizarea unei tehnologii pentru mascarea parolelor, numită hashing, care le înlocuiește automat cu numere şi litere. Un virus a făcut ca parolele să fie înregistrate într-un computer al companiei înainte ca procesul de protejare a acestora să fie finalizat, însă a rezolvat problema de la momentul incidentului.

sursa: media.kasperskycontenthub.com

Nu există dovezi că parolele au fost scoase sau utilizate în mod necorespunzător, însă este indicat ca cei aproximativ 336 de milioane de utilizatori ai platformei să își actualizeze parolele.

Compania nu a dezvăluit câte parole au fost afectate, dar o persoană apropiată situaţiei a spus că numărul este substanţial şi toate au fost expuse timp de mai multe luni.

„Ne pare foarte rău că acest lucru s-a întamplat”, a informat Twitter printr-un comunicat.

Acest incident vine în contextul recentului scandal Cambridge Analytica, dar și al faptului că Uniunea Europeana va începe în curând implementarea unei legislații privind protecția datelor cu caracter personal.

În urma acestor probleme de securitate acțiunile Twitter au scăzut și sunt în continuă scădere.

Deocamdată în țara noastră nu există însă motive de îngrijorare pentru că utilizatorii români de Twitter nu sunt numeroși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *