Încep să curgă nemulțumirile angajaților TVR. Ce i-au cerut azi Doinei Gradea?

După ce ieri Dragoș Pătraru a făcut dezvăluiri cu privire la abuzurile care se petrec în TVR, astăzi un alt jurnalist se revoltă la adresa conducerii.

Septimiu Sărățeanu a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care declară că emisiunea ʺ1 Matinalʺ pe care o producea pentru postul național nu va mai continua, pentru că el nu este genul de om servil.

ʺAș putea să fiu și eu vehement împotriva conducerii TVR care tocmai a decis să nu mai produc 1 Matinal pentru că nu am fost „yesman” și să mă revolt mai tare și să fiu mai zgomotos ca Pătraru cu argumente și probe de egală importanțăʺ  sursa:Facebook

Producătorul  nu vrea să se revolte împotriva celor care au luat această decizie, însă consideră că Doina Gradea nu are aptitudini manageriale, doar de activist de modă veche.

Sărățeanu crede că felul în care aceasta a ales să se manifeste o descalifică, dar nu este singura vinovată pentru ce se întâmplă în TVR , fiind doar vârful piramidei unui întreg sistem bazat pe ʺmerge și așaʺ.

„Pentru că eu am înțeles ce era de înțeles, am ales să-mi spun opinia oricare ar fi nota de plată. Am coloana vertebrală și nu sunt o moluscă decerebrată aflată într-un post de conducere care preferă să-și încaseze sporul de conducere după principiul lasă că ” merge și așa” .
Contractul meu cu TVR expiră pe 30 iunie și cu siguranță nu va mai fi prelungit . Dar aleg să îmi expun punctul de vedere pentru ca eu consider că mai bine trăiești o viată umilă în picioare, decât o viață frumoasă în genunchi” sursa: Facebook

Septimiu Sărățeanu s-a alăturat și el mișcării #sieusuntcapdeporc, inițiată și semnată de colegii lui din TVR prin care aceștia îi solicită directorului general Doina Gradea să își ceară scuze față de jurnalista Emanuela Schweninger pe care a jignit-o, numind-o „cap de porc” și asigură conducerea că vor respecta misiunea TVR și interesul public și nu se vor lăsa intimidați.

sursa: scontent.fotp3-3.fna.fbcdn.net