Moment (crypto)istoric: declarația Coreeană de pace, înregistrată în blockchainul Ethereum

Într-un moment istoric pentru relațiile internaționale, tratatul de pace dintre Coreea de Nord și cea de Sud a fost semnat. Dar nu oriunde, ci tocmai în blockchainul Ethereum.

Astfel, Ryu Gi-hyeok, un dezvoltator de jocuri în vârstă de 27 de ani din Coreea de Sud a codat Declarația de la Panmunjom, care include deja faimoasa propoziție „nu va mai fi război în Peninsula Coreeeană și că, în consecință, o nouă eră a păcii a început”.

Tânărul a fost inspirat de activiștii #metoo din China, care s-au folosit de blockchainul Ethereum pentru a păcăli cenzura partidului. Concret, în cazul respectiv, o scrisoare deschisă a unui student al prestigioasei Universități Peking, ce se referea la cazul istoric de viol petrecut în urmă cu peste 20 de ani în cadrul aceleiași universități, a fost de asemea codat în blockhain ca un comentariu asociat unei tranzacții ETH, pentru a se sustrage puternicului fitru online al activiștilor de partid.

Contactat de publicația CoinDesk Korea, Ryu Gi-hyeok a declarat următoarele: „M-am gândit că a durat prea mult ca Nordul și Sudul să-și croiască drum unul către celălalt… iar după ce am aflat că pot contribui la acest moment istoric prin ceea ce știu să fac, am găsit Declarația de la Panmunjom pe homepage-ul Blue House și am codat-o în Ethereum.”

Premieră absolută în ceea ce privește diplomația, dar nu numai, acest eveniment creează un precedent în privința faptului că documentația politică poate ajunge să fie înregistrată în blockchain. Tototdată însă, este și o confirmare a faptului că acesta este un trend în continuă creștere și, iată, tot mai diversificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *