Șoșoacă, considerată de Facebook a fi „sub controlul editorial al guvernului rus”

După mult timp în care, cu știință sau nu, senatoarea Diana Șoșoacă a promovat agenda Rusiei în România, Facebook a decis să-i avertizeze pe cei care iau contact cu postările sale că pagina ar putea fi „sub controlul editorial al guvernului rus”. 

Sub una dintre postările acesteia, publicată pe 11 martie, Facebook a afișat un mesaj destinat celorlalți utilizatori: „Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus“.

sursa foto: Captură de ecran Facebook/Diana Iovanovici Şoşoacă-Oficial

În secțiunea de informații, platforma de social media afirmă că „instituțiile media despre care Facebook consideră că ar putea fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al guvernului lor, pe baza propriei cercetări și evaluări pe baza unui set de criterii dezvoltate în acest scop” sunt catalogate drept „entităţile media controlate de stat”. Sunt excluse organizațiile media publice, care dovedesc că au control asupra propriei politici editoriale.

Postarea de pe 11 martie a senatoarei este o distribuire a unui post mai vechi, de pe 22 februarie, în care Șoșoacă a inclus și un link al Sputnik, organul de propagandă externă al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *