Scandalul Hunter Biden: FBI ar investiga o posibilă legătură între avocatul lui Trump și Rusia

Doar trei săptămâni îi mai despart pe americani de cea mai importantă cursă electorală, cea pentru Casa Albă, iar perioada nu se anunță a fi lipsită de evenimente. În contextul scandalului New York Post, care a publicat așa-zise ”dovezi incontestabile” despre corupția familiei Biden, FBI ar investiga legătura între avocatul lui Trump și Rusia.

CITIȚI ȘI: Tot ce ar trebui să știi despre scandalul mail-urilor lui Hunter Biden și New York Post

Surse apropiate de FBI susțin că investigatorii Biroului de Investigații Federale ar fi interesați să afle dacă conținutul publicat de New York Post face parte dintr-o operațiune de decredibilizare a lui Joe Biden, conform USA Today.

„Persoana informată cu privire la această chestiune, care nu este autorizată să comenteze public, a confirmat implicarea FBI, dar nu a detaliat sfera revizuirii biroului”, scrie publicația americană.

Mai mult decât atât, NBC afirma, în urmă cu trei zile, că laptopul și hard-disk-ul pe care s-ar fi aflat mail-urile au fost confiscate de FBI printr-o citație publicată ulterior de New York Post.

Pentru cei care nu sunt familiari cu detaliile din articolul NYPost, cel care ar fi găsit documentele pe presupusul laptop al lui Biden i-a predat o copie avocatului lui Rudy Giuliani, la rândul său avocatul lui Trump.

Legăturile lui Giuliani cu Rusia revin în atenția publică

Aceasta nu e prima oară când planează suspiciuni asupra legăturilor lui Giuliani cu Rusia. Unul dintre asociații fostului primar al New Yorkului este Andrii Derkach, un parlamentar ucrainean catalogat de către Trezoreria SUA ca fiind „un agent rus activ de peste un deceniu”, care „a desfășurat o campanie de influență ascunsă centrată pe cultivarea unor narațiuni false și nefondate despre oficiali americani în viitoarele alegeri prezidențiale din 2020”. 

Derkach s-a aflat în spatele publicării unei înregistrări audio între Joe Biden și Petro Poroshenko, în care actualul candidat la alegerile americane prezidențiale îi promitea președintelui ucrainean de la acea vreme susținere financiară în schimbul carierei procurorului care investiga compania Burisma. Este important de menționat însă că înregistrările nu s-au dovedit a fi reale, iar Poroshenko a negat că ar fi existat o astfel de conversație.

În plus, un raport al Senatului a concluzionat, în luna septembrie, că nu există dovezi concludente cu privire la acuzațiile care i se aduc familiei lui Joe Biden.

Temerile privind o nouă interferență în alegerile americane sunt fondate, așa cum se arată și într-un comunicat de presă emis la începutul lunii august. Directorul Biroul executivului național de contraspionaj a afirmat că „Rusia folosește o serie de măsuri pentru a-l denigra în primul rând pe fostul vicepreședinte Biden și ceea ce consideră că este o „instituție” anti-rusă. Acest lucru este în concordanță cu critica publică a Moscovei față de el când era vicepreședinte pentru rolul său în politicile administrației Obama asupra Ucrainei și sprijinul său pentru opoziția anti-Putin din Rusia. De exemplu, parlamentarul ucrainean pro-rus Andriy Derkach răspândește afirmații despre corupție – inclusiv prin publicarea apelurilor telefonice scurse – pentru a submina candidatura fostului vicepreședinte Biden și Partidul Democrat. Unii actori legați de Kremlin încearcă, de asemenea, să stimuleze candidatura președintelui Trump pe rețelele sociale și televiziunea rusă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *