Rusia vrea să atragă noi recruți printr-un videoclip cu soldați care urinează

Ar fi putut fi o glumă, dar nu este. În cel mai recent videoclip de propagandă, armata rusă arată câmpuri de vehicule blindate distruse, moloz, elicoptere care zboară în depărtare… și soldați care urinează.

În acest fel, Rusia speră să găsească noi recruți dispuși să meargă la război – un război pe care îl prezintă ca și cum l-ar câștiga, dacă ne uităm la toate distrugerile prezentate în clip.

„Și ei spun că NATO (echipamentul) nu arde”, îi spune un soldat care urinează unui altul.
„Arde. Arde atât de mult încât e al naibii de greu să îl stingi”, răspunde celălalt soldat.

Dar este adevărat?

Potrivit oficialilor, numărul victimelor militare ale Rusiei se apropie de 300.000, în timp ce Ucraina are aproximativ două treimi din acest număr. Cu toate acestea, este important de menționat că victimele sunt dificil de estimat, deoarece se crede că Moscova își subestimează în mod obișnuit morții și răniții de război, iar Ucraina nu dezvăluie cifrele oficiale.

În orice caz, agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a raportat recent că prizonierii de război ucraineni sunt trimiși de Rusia pe linia frontului pentru a lupta de partea Moscovei în război. Nu este clar dacă prizonierii de război ucraineni sunt constrânși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *