Cum creează jocurile de noroc dependență

De la mesele de poker, păcănele și până la pariurile online, atracția banilor câștigați ușor îi intrigă pe oameni. Dar ce se întâmplă atunci când entuziasmul devine dependență? 

Creierul uman este ușor de păcălit cu privire la nivelurile de dopamină. Adicțiile reprezintă una dintre cele mai toxice mijloace prin care poți asigura o fericire de scurtă durată. Jocurile de noroc sunt un caz interesant pentru că au două carecteristici aparent incompatibile:

  • anticiparea câștigului și entuziasmul de a juca,
  • incertitudinea recompensei – și nu recompensa în sine – amplifică dopamina, astfel chiar și pierderile suferite de un jucător pot avea un rol în accentuarea adicției.

Dacă vreți să știți unde cum anume se creează dependența de jocuri de noroc și cum se identifică această adicție, urmăriți ”Pastila de (dez)informare”, la Digi24 de joi până luni, dar și pe pagina de YouTube a emisiunii.

1 Comentariu

  1. dependent de cafea si intrerupi te doare capul . dependent de alcol si intrerupi sevraj serios.
    probleme cu jocurile de noroc , dupa intrerupere nu duc la efecte de sevraj . sunt o chestiune de control , de aceea casinourile trebuie interzise in zonele residentiale , si obligate sa aiba metode universale de autoexcludere. ce e asa de greu de inteles?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *